Maannos on ravintola Helsingin Punavuoressa, jonka ideologiassa korostuu suomalaisuus, kestävä kehitys, innovointi ja ekologisuus.
 

Ruoka

 
 
maannos_05_s.jpg
 

Alkuperä

Ruoan alkuperä on meille ensiarvoisen tärkeä. Tavoitteenamme on, että yli 90% käyttämistämme raaka-aineista olisivat kotimaisia. Olemme saaneet mahdollisuuden tutustua moneen upeaan kasvattajaan Suomesta ja haluamme osaltamme tukea heidän työtään. Me saamme heiltä loistavia raaka-aineita ja hyvää yhteistyötä. Suomen ilmaston takia joudumme välillä tekemään kompromisseja, mutta tätä pyrimme välttämään erilaisin säilöntä- ja valmistusmenetelmillä. Otamme oppia menneisyydestä ja lisäämme siihen uusia valmistusmenetelmiä.

Suomessa on neljä vuodenaikaa, mutta ”ruokasesonkeja” on huomattavasti enemmän. Kasvisten osalta niitä löytyy jo kymmeniä, vaikka kasvukausi onkin lyhyt. Erilaiset säilöntämenetelmät näyttelevät suurta roolia, kun puhutaan suomalaisesta ruuasta ja tämän haluamme näkyvän ruokalistalla. Jokainen satovuosi on erilainen ja se tekee tästä mielenkiintoista ja inspiroivaa.

 
 
kuvitukset_5.png
 

Ruoka

Maannos sanana tarkoittaa hedelmällistä maankerrosta, josta lopulta kasvaa uusi kasvusto. Nimi kuvaa osaltaan myös meitä. Meillä on oma maaperämme, jonka pohjaksi olemme rakentaneet ammatillisen osaamisen. Uudet innoituksen aiheet ja yhteinen ruokaideologiamme rakentavat meidän maannoksen, josta ruokatuotteemme kasvaa. Ajatusta ravintolan ja ruokalistan suhteen haudutettiin pitkään ja päädyimme lopulta tarjoamaan laadukasta kasvispainotteista ruokaa. Menut suunnitellaan suomalaisia raaka-aineita ja satokausia kunnioittaen.

Noudattelemme ajatusta siitä, että lihan syönti oli aikoinaan juhlapäivien luksusta. Menun keskeinen teema ja kruunu onkin upeat kotimaiset kasvikset. Maannos Experience-menukokonaisuus sisältää laadukasta ja tarkkaan valikoitua kauden mukaista kalaa, sekä lihaa. Tämän takia toivomme, että mahdolliset erityisruokavaliot ilmoitetaan varauksen yhteydessä. Näin pystymme huomioimaan jokaisen asiakkaamme.

Tervetuloa nauttimaan suomalaisten sesonkien antimista ja rakkaudella valmistetusta ruoasta!

 
 
 

Iltamenu_uusi_2.jpg
 
maannos_5_s.jpg
 

Juoma

Ravintolassa tarjoiltavien juomatuotteiden keskiössä ovat kotimaiset panimotuotteet, kotimaiset tisleet ja eurooppalaiset viinit. Näiden kaikkien yhdistäminen ruokatyyliimme on luonnollinen valinta ja maut tukevat toisiaan.

maannos_kampanja_web_002.jpg
 

Makumatkalle yllätyksellisyyden elementin kera.

 
maannos_6_s.jpg