Ravintola, jonka ideologiassa korostuu suomalaisuus, kestävä kehitys, innovointi ja ekologisuus.
 

Ruoka

 
 
maannos_05_s.jpg
 

Alkuperä

Ruoan alkuperä on meille ensiarvoisen tärkeä. Tavoitteenamme on, että yli 90% käyttämistämme raaka-aineista olisivat kotimaisia. Olemme saaneet mahdollisuuden tutustua moneen upeaan kasvattajaan Suomesta ja haluamme osaltamme tukea heidän työtään. Me saamme heiltä loistavia raaka-aineita ja hyvää yhteistyötä. Suomen ilmaston takia joudumme välillä tekemään kompromisseja, mutta tätä pyrimme välttämään erilaisin säilöntä- ja valmistusmenetelmillä. Otamme oppia menneisyydestä ja lisäämme siihen uusia valmistusmenetelmiä.

Suomessa on neljä vuodenaikaa, mutta ”ruokasesonkeja” on huomattavasti enemmän. Kasvisten osalta niitä löytyy jo kymmeniä, vaikka kasvukausi onkin lyhyt. Erilaiset säilöntämenetelmät näyttelevät suurta roolia, kun puhutaan suomalaisesta ruuasta ja tämän haluamme näkyvän ruokalistalla. Jokainen satovuosi on erilainen ja se tekee tästä mielenkiintoista ja inspiroivaa.

 
 
kuvitukset_5.png
 

Ruoka

Maannos sanana tarkoittaa hedelmällistä maankerrosta, josta lopulta kasvaa uusi kasvusto. Nimi kuvaa osaltaan myös meitä. Meillä on oma maaperämme, jonka pohjaksi olemme rakentaneet ammatillisen osaamisen. Uudet innoituksen aiheet ja yhteinen ruokaideologiamme rakentavat meidän maannoksen, josta ruokatuotteemme kasvaa. Ajatusta ravintolan ja ruokalistan suhteen haudutettiin pitkään ja päädyimme lopulta tarjoamaan laadukasta kasvispainotteista ruokaa. Menut suunnitellaan suomalaisia raaka-aineita ja satokausia kunnioittaen.

Noudattelemme ajatusta siitä, että lihan syönti oli aikoinaan juhlapäivien luksusta. Menun keskeinen teema ja kruunu onkin kasvikset. Niiden oheen voi tilata laadukasta lihaa tai kalaa. Kasvispainotteinen menu sisältää lähtökohtaisesti muna-ja maitotuotteita, mutta taipuu helposti myös vegaaniseksi. Joihinkin annoksiin sopivat esimerkiksi lihaliemet ja kuivattu kala syventämään kasvisten upeaa makua. Tämän takia toivomme, että mahdolliset erityisruokavaliot ilmoitetaan varauksen yhteydessä. Näin pystymme huomioimaan jokaisen asiakkaamme.

Tarjoilemme menuta iltaisin keskiviikosta lauantaihin. Tiistaisin keskitymme uusien annosten testailuun ja rentoon tunnelmaan. Suuremmille ryhmille menut ovat tarjoilla viikon jokaisena päivänä. Ryhmä varaukset sähköpostilla info@maannos.fi

Menut sopivat nautittavaksi koko pöytäseurueen voimin. Jaettavilla liha- tai kala-annoksilla luomme pöytään juhlan tuntua.  Menu tarjoillaan pieninä jaettavina annoksina neljässä osiossa joita tulee 9-10kpl. Menun lisäksi tarjolla on vaihtuvat päivänannokset, sekä baariannoksia pienempään nälkään.

Tervetuloa nauttimaan suomalaisista sesongin antimista ja satokausista.

 
 
 

Menu (Keskiviikko-lauantai)

Menu

Kyssäkaalia, sientä ja tattaria
Fermentoitua perunarieskaa ja suolakurkkua
Kurkku gazpacho
Hapanjuurileipää ja piimävoita

“Sellericarpaccio” ja kurpitsansiementä
Mustajuurta, hummusta ja säilöttyjä yrttejä
Sipulipiirakka, valkosipulia ja versoja

Punajuurta, härkäpapua ja hampunsiementä
Kvinoaa ja persiljaa

Hunaja säilöttyä päärynää ja omenaa

38€/hlö

Extra alkuruuat: kahdelle/neljälle

Nieriää ja kurkkua 7€/14€
Karitsaa ja kevätsipulia 7€/14€
Maa-artisokkaa ja mesiangervoa 6€/12€

Extra pääruuat:

Kuhaa ja pikkeleitä 19€/38€
Fasaania ja mustikkaa 22€/44€
Sienignoccheja 12€/24€

Päivänannos kala/liha/kasvis
22€

BARMENU

Vohveli ja mätiä 3€
Leipää ja voita 3€
Karitsaa ja kevätsipulia 7€
Nieriää ja kurkkua 7€
Härkäpapua ja mustajuurta 7€
Ilmakuivattua ankkaa 6€
Maa-artisokkaa ja mesiangervoa 6€
Kvinoaa ja mätiä 7€
Kotimaisia juustoja 6€/15€
Päärynää, omenaa ja churroja 6€
Sienignoccheja 7€

 
maannos_5_s.jpg

Bar

Juomatuotteemme pohja on kotimaisissa panimotuotteissa. Kotimaiset oluet ja siiderit näyttelevät suurta roolia juomalistalla. Tätä täydennämme kotimaisilla tisleillä ja eurooppalaisilla viineillä. Emme halua missään nimessä profiloitua ”olutravintolaksi”. Suomalaisista juomatuotteista se on kuitenkin pisimmälle kehittynein. Näiden kaikkien yhdistäminen ruokatyyliimme on luonnollinen valinta ja maut tukevat toisiaan. Baarissa voi nauttia saman menun kuin pöydässä, mutta tarjolla on myös erillinen baarimenu, joka on saatavilla sulkemiseen asti.

 
 

Juomapaketit menun kaveriksi

Olut/Viini/Mehu

 
 
 

Makumatkalle yllätyksellisyyden elementin kera.

 
maannos_6_s.jpg